Julkisivu Pohjoinen

JULKISIVUMATERIAALIT, TALO a

1. TIILILAATTA, VAALEA HARMAA KIRJAVA

2. MOSAIIKKIVÄRIBETONI, MATTAHIOTTU, VAALEA HARMAA KIRJAVA

3. HIENOPESTY BETONI, VAALEA HARMAA KIRJAVA

4. POLTTOMAALATTU ALUMIINI, TUMMA HARMAA

5. TEHDASPINNOITETTU PELTI, TUMMA HARMAA

6. VÄRIBETONI, VAALEA HARMAA

7. KIVIAINEINEN RAKENNUSLEVY, VAALEA HARMAA

8. PROFIILIPELTI, VAALEA HARMAA

9. LASI, KIRKAS

Julkisivu Itä

Julkisivu Etelä

Julkisivu Länteen

Osoitteeseen Maapallonkuja 1 A rakentuu kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo, joka jatkaa naapurirakennuksen matalan jalustaosan ja asuintornien kokonaisuutta. Tarkemmat tekniset tiedot löytyvät rakennustapaselosteessa.

RAKENNUSTAPASELOSTUS

AS OY ESPOON JUPITER

Maapallonkuja 1 A

02210 Espoo

 

2.7.2020

 

Kohde

Maapallonkuja 1

Kaupunginosa:  22 Olari

Kortteli: 91

Tontti: 2

Osoite:

Maapallonkuja 1

02210 Espoo

 

Yleistä

Puretun liikerakennuksen paikalle rakennetaan osin kahdeksan- ja osin yksikerroksiset asuinkerrostalot. Rakennukset jatkavat naapurirakennuksen matalan jalustaosan ja asuintornien kokonaisuutta. Asuintornit on sijoiteltu shakkiruudun tavoin lomittain viereisen tontin torniosien kanssa.

Tontin rakennukset jakautuvat massoittelullaan ja materiaaleillaan kahteen asuintornin ja matalan jalustaosan muodostamaan kokonaisuuteen. Jalustaosat on korostettu molemmissa rakennusmassoissa eri julkisivumateriaalilla kuin asuintornit, ja ne erottuvat muista kerroksista myös erilaisen käyttötarkoituksen ja ikkuna-aukotuksen osalta.

b -talon matalan liiketilan osuus rakennuksen pohjoispäädyssä täydentää Kuunkadun ja Kuunkehrän liiketilojen kokonaisuuden. Molemmissa rakennuksissa ensimmäinen kerros on varattu kokonaan asuntojen yhteistiloille ja liiketiloille. Rakennusten porrashuoneisiin on käynti sekä Maapallonkujalta että Maapallonpolulta. Ajo kellarikerroksen pysäköintihalliin sijaitsee Maapallonkujalla a -talossa.

Rakennusten torniosien runkojen keskellä oleviin porrashuoneisiin saadaan luonnonvaloa 9.kerroksessa olevan ikkunan kautta. Asuntojen parvekkeet suuntautuvat pääosin itään, länteen ja etelään. Toisessa kerroksessa on osalla asunnoista ranskalaiset liukuparvekeovet.

Yhteistilat on sijoitettu kellari – 1. kerrokseen. a -talossa on pesula, kuivaushuoneet, irtaimistovarastoja, asukkaiden yhteinen kerhotila sekä saunatila. Ilmastointikonehuone on sijoitettu rakennuksen 9.kerrokseen.

Väestösuoja on S1-luokan väestönsuoja ja se sijaitsee b -talon kellarikerroksessa, jonne on a -talosta käynti kellarin autohallin tai ulkokautta b -talon porrashuoneesta.

 

1. Rakenteet

 

Perustukset

Perustustapa tarkentuu pohjatutkimusten perusteella.

Pelastuspaikat tulevat Maapallonpolun ja Maapallonkujan varteen.

Portaat

Rakennuksen pääportaat ovat keskipalkillisia, koko kerrosvälin kiertäviä avoportaita. Elementti muodostuu keskipalkista ja askellankuista. Askellankut ovat mosaiikkibetonia. Porraskaiteet ovat porrastoimittajan järjestelmään sopivat pulverimaalatut pinnakaiteet.

Ulkoseinät

Rakennuksen ulkoseinät ovat pääosin kantavia tiililaattapintaisia elementtejä. Pääasiallinen julkisivumateriaali ulkokuorissa on tiililaatta. 1.kerroksissa ulkopinta on mosaiikkiväribetonia.

Julkisivun metalli-lasijärjestelmät alumiinivakioprofiileja.

Pohjoisen puoleinen b -talo on tiiliväritykseltään punaruskean kirjava, etelänpuoleinen a -talo on vaaleanharmaan kirjava.

Huoneistojen väliset seinät

Huoneistojen väliset seinät ovat kantavia betonielementtejä.

Välipohjarakenne

Välipohjat ovat pääsääntöisesti paikallavalettuja teräsbetonilaattoja.

Yläpohjarakenne

Yläpohjarakenteena on kevytsoraeriste. Kattojen pintamateriaalina on kumibitumikermi. Vedenpoisto tapahtuu kattokaivoilla (sähkösaatto) ja sisäpuolisilla viemäreillä rakenne- ja lvi-suunnitelmien mukaisesti. Huoltoluukut ja kattovarusteet erikoissuunnitelmien mukaan.

Parvekkeet

Asuntojen ulokeparvekkeet ovat esivalmisteisia teräsbetonikuppilaattoja.

Parvekkeiden kaiteet ovat alumiinirakenteisia kirkkaita lasikaiteita, joissa on kaiteen yläpuolella avattava parvekelasitus. Parvekeväliseinät kevytrakenteiset EI15. 2. kerroksen asunnoissa on ulokeparvekkeita, ranskalaisia parvekkeita ja liukulasijulkisivujärjestelmiä (esim. Profin) integroidulla parvekekaiteella suunnitelmien mukaan. Yhdellä 2. kerroksen asunnolla on pihakannella sijaitseva oma terassi.

 

 

2. Ovet ja ikkunat

 

Ovet

Rakennusten ulko-ovet ovat pääosin metallirakenteisia, osa ikkunallisia. Maapallonkujan pääovet ovat puupintaisia.

Parvekkeiden ovet ovat ikkunallisia puu-alumiinirakenteisia parvekeovia.

Varasto- ja teknisten tilojen ovet ovat metalli- tai puurakenteisia umpiovia. Muut yhteistilojen väliovet ovat pääosin puurakenteisia laakaovia.

Huoneisto-ovet yksilehtisiä viilupintaisia laakaovia.

Kellarikerroksessa sijaitsevaan autohalliin ajetaan Maapallonkujalta a -talon kohdalta autohissin kautta, jonka ovi on valmistajan mukaan. Oven edessä kadulla on lämmitys. a -talon autohallista pääsee sekä a- että b -talon porrashuoneisiin.

Ikkunat

Asuntoikkunat ovat puu-Al -rakenteisia MSE -ikkunoita.

Yhteistilojen ikkunat ovat metalli tai puu-Al -rakenteisia ikkunoita.

 

 

3. Asuntojen pintarakenteet

 

Seinäpinnat

Asuntojen seinät ovat tasoitetut ja valkoisiksi maalatut. Yhdellä seinällä on tehosteväri.

Kylpyhuoneiden seinät on laatoitettu keraamisilla laatoilla.

Keittiöiden ylä- ja alakaappien välitila on samaa materiaalia kuin keittiön tasopinnat.

Kattopinnat

Asuntojen kattopinnat on tasoitettuja ja maalattuja valkoiseksi. Alakatottomissa huoneissa katossa rasiapohjat ja isommissa olohuoneissa kruunukytkimet. Alakatto eteistiloissa on tasoitettu valkoiseksi maalattu levykatto ja kylpyhuoneissa puupaneelikatto upotetuilla valaisimilla.

Lattiapinnat

Asuntojen lattiapintana on parketti tai korkkilaminaatti ostajan valinnan mukaisesti.

Kylpyhuoneissa on keraaminen lattialaatta.

Väliovet        

Asuntojen kerrostaso-ovet ovat yksilehtisiä viilupintaisia ja muut väliovet valkoisia kehysovia. Painikkeet ja heloitus vakiotuotteita.

 

 

4. Kalusteet, varusteet ja laitteet

 

Keittiö

Keittiöiden ylä- ja alakaapit sekä vetolaatikot ovat puuviilupintaiset huomaamattomin vetimin. Tasopinta ja välitila ovat samaa materiaalia. Työtasolla 1 -altainen upotettu valutustasollinen RST-allas.

Keittiöissä on 60cm leveä erillisuuni ja keraaminen 4 -levyinen liesitaso sekä kehyksellinen mikroaaltouuni. Lieden yläpuolella on valaisimellinen aktiivihiilisuodattimella varustettu liesituuletin. Keittiöissä on täysikorkea jääkaappipakastin ja 60cm tai 45 cm leveä astianpesukone. Asunnossa olevat ratkaisut riippuvat keittiötyypistä.

Kalustevälin valaistus LED -nauhalla yläkaapin pohjasta.

Eteiset

Komerot ovat tehdasvalmisteisia valkoisia vakiokalusteita vetimillä. Eteisissä on tankokaapit ja siivouskomerot sekä suurimmassa osassa eteisiä myös hyllykaapit pohjapiirustusten mukaan. Muutamissa asunnoissa on eteisessä erikoissyvyiset kaapit sekä erilliset avohyllyt pohjapiirustusten mukaan.

Eteisten alakatoissa on kiinteät upotettavat valaisimet.

Makuu- ja asuinhuoneet

Hylly- ja tankokaapit ovat tehdasvalmisteisia valkoisia vakiokalusteita vetimillä pohjapiirustusten mukaan.

Kylpyhuone

Käsienpesuallas on varustettu bidee -hanalla ja allaskaapilla. Vesikalusteet vakiomallisia.

Allaskaapin runko ja etulevyt ovat kosteuden kestävää valkoista kalustelevyä. Allaskaapin yhteydessä on joko allastason alapuolinen pienempi pyykkikaappi tai täyskorkea pyykkikaappi. Pesuhuoneessa kattovalot upotettuna alakattoon.

Kylpyhuoneessa on tilavaraus ja liitännät pyykinpesukone-kuivausrumpuyhdistelmätornille. Kylpyhuoneissa RST-lattiakaivo ja varusteina wc-paperiteline, pyyhekoukut, suihkusekoittaja, käsisuihku sekä saranoitu lasinen suihkuseinä.

 

 

5. Talotekniikka      

 

Vesikalusteet

Kaikki vesikalusteet ovat kromin värisiä. Vesijohdot tehdään uppoasenteisina.

Keittiöhanassa on astianpesukoneliitäntä. Yhteistiloissa, kuten pesulassa, voidaan vesijohdot tehdä pinta-asenteisena.

Ilmanvaihto

Asunnoissa on lämmöntalteenotolla varustetut huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet.

Lämmitys/ jäähdytys

Rakennukset on liitetty kaukolämpöverkkoon. a -talon asunnoissa on lattialämmitys. Kylpyhuoneet on varustettu sähköisellä mukavuuslattialämmityksellä.

Taloyhtiön saunaosaston sauna- ja suihkutiloissa on myös sähköinen mukavuuslattialämmitys ja/tai patterilämmitys. Porrashuoneet varustetaan lämpöpatterein. Jätehuoneeseen ei tule jäähdytystä.

Antennijärjestelmä

Rakennukset on liitetty kaapeli-tv-operaattorin kaapeliverkkoon.

Tietoliikennejärjestelmä

Puhelin- ja tietoverkkojärjestelmä toteutetaan laajakaistayhteydet mahdollistavalla yleiskaapelointijärjestelmällä. Järjestelmä on liitetty alueelliseen televerkkoon. Kohteeseen tulee ovipuhelimet.

Porrashuoneen 1.kerrokseen tulee näyttötaulu/infotaulu.

Palovaroitinjärjestelmä

Asuntoihin ja yhteistiloihin asennetaan sähköverkkoon liitetyt palovaroittimet.

Hissi

Asukashissi on konehuoneetonta vakiomallia.

Lukitus

Vakiolukitus. Kameralliset ovipuhelimet porrashuoneen ulko-oviin.

Muuta

Talokuitu, taloautomatiikka etäyhteydellä, etäluettavat vesimittarit, kylmä- ja lämminvesi.

Porrashuoneen savunpoisto sisäänkäyntitasolta laukaistavana järjestelmänä 9. kerroksen ikkunan kautta.

Pihakannella on leikki- ja oleskelupaikka istutuksineen. Pihakansien valaisu ulkomuureihin tai istutusaltaiden seinään kiinnitettävillä valaisimilla. Katutasossa ulkoalueiden valaisu pollareilla tai seinistä/katosta.

 

 

6. Yhteistilat

 

Asukkaiden käytössä

Asukkaiden käytössä ovat porrashuone, saunatila, kerhotila, asuntokohtaiset irtaimistovarastot, ulkoiluvälinevarasto ja lastenvaunujen sekä liikunta-apuvälineiden säilytysvarasto, pesula- ja kuivaushuoneet sekä jätehuone. Piha-alue sijaitsee pihakannella 2. kerroksessa, jonne on käynti porrashuoneesta tai talojen välisestä kongista erillisellä ulkoportaalla.

Porrashuoneen lattiat ovat 1.-2. kerroksissa laatoitetut, ylemmissä kerroksissa mattoa. 1. kerroksen porrashuoneessa on laskettu alakatto, muissa asuinkerroksissa liimattavat alakattolevyt.

Talopesula ja kuivaushuone

Pesulan seinät on osin maalattu ja osin laatoitettu. Tilassa on akustokatto.

Pesulassa on varusteina laitospesukoneet ja kuivausrumpu, RST-tasapohja-allas, matonpesuallas, pöytä, lakanavedin sekä pyykinkuljetusvaunut.

Kuivaushuoneissa on varusteina kuivauskone, kuivausvaijerit ja seinäkiinnitteinen matonkuivausteline.

Saunaosasto

Rakennuksessa on yksi yhteissauna. Saunaosastoon kuuluu pukuhuone, esteetön wc, pesuhuone sekä löylyhuone.

Saunatilojen lattiat on laatoitettu keraamisilla laatoilla. Pukuhuoneen seinät on maalatut ja lisäksi yhdellä seinällä on tehostepuuverhous. Pesuhuoneen seinä on laatoitettu keraamisilla laatoilla. Saunan seinäverhous on puupaneelia. Lauteet ovat samaa puumateriaalia. Pukuhuoneissa on penkit ja pöytä, pyyhekoukut sekä peili. Saunan wc-tilan varustuksena on pesuallas, peili, vaatekoukut ja wc-paperiteline.

Kerhotila

Rakennuksessa on yksi kerhotila. Kerhotilan lattiassa on vinyylilaatta ja seinät ovat tasoitetut ja maalatut. Laskettu alakatto on äänieristetty. Kerhotilassa on pieni keittiö ja wc.

Ulkoiluväline- ja irtaimistovarastot

Ulkoiluväline- ja irtaimistovarastot sijaitsevat kellarikerroksessa ja 1. kerroksessa. Vakioratkaisut.

Jätehuone

Jätehuone sijaitsee 1. kerroksessa. Tilaa ei jäähdytetä.

Väestönsuojat

Väestönsuoja sijaitsee b -talon kellarikerroksessa. a -talon asukkaat pääsevät sinne autohallin tai ulkokautta b -talon porrashuoneen kautta. Rauhan aikana tiloja käytetään b -talon irtaimistovarastona.

Autopaikat

Tontilla sijaitsevat autopaikat sijoittuvat kellarikerroksen autohalliin.

Tontin molempien rakennusten yhteisomistukseen hankitaan yksi sähkökäyttöinen yhteiskäyttöauto varausjärjestelmineen.

Yhtiön käytössä

Yhtiön käytössä ovat lämmönjakohuone, sähköpääkeskus, teletila, siivousvarasto ja kiinteistöhuollon tila sekä iv-konehuone.

 

 

7. Ulkotilat

Piha

Asuntojen yhteinen kansipiha sijaitsee yhteistilojen päällä toisessa kerroksessa. Kattopihalle on kulku suoraan katutasosta kongin kautta ulkoportailla ja sisäkautta 2.kerroksen porrashuoneesta.

Pihakantta reunustaa kahdelta sivulta aukotettu muurirakenne. Tarvittavissa muuriaukoissa on putoamista estävät kaiteet.

Pihakannella on pergola, istutusaltaita sekä leikki- ja oleskelualueet. Kattopihojen valaisimet on kiinnitetty joko muureihin, istutusaltaisiin tai ulkoseinään.

Pyöräpaikat

Polkupyöräpaikkoja on sijoitettu rakennukseen kaavan mukainen määrä. Osa sisätilojen pyöräpaikoista on seinälle nostettavaa ja osa 2 -kerroksista mallia. Pyöräpaikkojen yhteydessä on vesipiste.

 

RAKENNUTTAJA VARAA OIKEUDEN VAIHTAA MATERIAALEJA TOISIIN SAMANARVOISIIN MATERIAALEIHIN.

 

Helsingissä 2.7.2020

Jaakob Solla, arkkit. SAFA

kohteen pääsuunnittelijan puolesta

Milja Virkkunen, arkkit. SAFA

Taitokaari Oy

Kaskimäenkatu 1
33900 TAMPERE

Kalevankatu 12, 3. kerros
00100 HELSINKI

asiakaspalvelu@taitokaari.fi
© 2020 Taitokaari Oy